zaterdag 31 augustus 2019

AI Kunstmatige intelligentie






                        
                        Kunstmatige intelligentie

Onze groep doet mee met de Grootste AI-les van Nederland op 4 september samen met Koningin Màxima en bijna 30.000 leerlingen! Door deze les te geven zijn we volgende week woensdag allemaal onderdeel van de ALLERGROOTSTE AI-les van Nederland! Het is de allereerste les over kunstmatige intelligentie van de Nationale AI Cursus Junior. De lessen zijn geschikt voor kinderen van 10 tot 14 jaar.
In de eerste les van de vijf lessen gaan de kinderen kennismaken met kunstmatige intelligentie. Artificiële of kunstmatige intelligentie wordt dé meest ingrijpende technologische ontwikkeling van onze tijd. Er wordt zelfs gezegd dat AI meer verandering teweeg gaat brengen dan het internet. Hoog tijd om er meer over te weten te komen! In deze eerste les passeren veel alledaagse voorbeelden de revue en gaan de leerlingen met elkaar in gesprek over het ethische vraagstuk of een robot jouw beste vriend zou kunnen zijn?! Dit doen zij aan de hand van interactieve opdrachten en betekenisvolle voorbeelden uit hun belevingswereld en het dagelijkse leven.

Les 1 Kunstmatige intelligentie
WEETJE: Lekker gamen met AI? Dat kan! Download de app: Camera Hunt! Probeer zoveel mogelijk voorwerpen te vinden met de camera van je telefoon. Cool!

De volgende lessen gaan over de volgende onderwerpen:
Les 2: Hoe slim zijn machines nou echt?
Les 3: Machine en deep learning
Les 4: Wij zijn data!
Les 5: Later als ik groot ben


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

MakerSpace De Ontwerpend leren Cyclus

  Een voorbeeld van hoe om te gaan met ontwerpend leren Intro: https://www.rtlnieuws.nl/tech/artikel/5083911/de-beste-ontwerpen-aller-tijden...